Splošni pogoji poslovanja

 

Informacije o podjetju:

FLIS SPECIAL, d.o.o.

Tržaška ulica 23

3000 Celje

Matična številka: 5312345000

Davčna številka: SI79893597

Zavezanec za DDV: DA

Poslovni račun odprt pri banki ABANKA d.d.: SI56 0510 0801 5144 214

Osnovni kapital: 45.280 EUR

SKD: 47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu

Podjetje je registrirano pri Okrožnem sodišču v Celju.

Telefon: +386 70 80 20 10

Elektronski naslov: info@posebnijunaki.si

 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

 1. SPLOŠNO

Splošni pogoji spletne trgovine posebnijunaki.si so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino www.posebnijunaki.si upravlja podjetje FLIS SPECIAL, d.o.o. (v nadaljevanju podjetje).

Z registracijo na www.posebnijunaki.si/customer/account/create/ postanete član Posebni junaki spletne trgovine (v lasti FLIS SPECIAL d.o.o.). Pravico do nakupa v spletni trgovini Posebnijunaki.si (v nadaljevanju spletna trgovina Posebni Junaki) imajo registrirani člani in tudi gostje (v nadaljevanju kupci), ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

 

 1. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Podjetje FLIS SPECIAL d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije:

- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),

- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

- dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

- pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),

- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

- način plačila in dostave,

- časovno veljavnost ponudbe,

- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

- pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

 1. PONUDBA IZDELKOV IN CENE

Cena v spletni trgovini Posebni Junaki je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine.

Vse cene so v evrih in vsebujejo DDV, razen, če je navedeno drugače.

Vse cene v spletni trgovini Posebni Junaki so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave.

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se lahko ponudba, zaloge in cene v spletni trgovini Posebni Junaki pogosto in hitro spreminjajo.

Vse cene veljajo le za elektronsko naročilo izdelkov preko spletne trgovine Posebni Junaki. Popusti se med seboj ne seštevajo. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Kljub prizadevanjem za zagotavljanje točnosti podatkov o ceni in zalogi, se lahko zgodi, da je podatek o le-teh napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo spletna trgovina Posebni Junaki kupcu omogočila odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponujena rešitev, ki bo obojestransko sprejemljiva.

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Posebni Junaki (v nadaljevanju ponudnik) in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupca) in ga v elektronski obliki pošlje na kupčev elektronski naslov. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji zavezujoči za ponudnika in za kupca.

 

 1. NAČINI PLAČILA IN DOBAVA IZDELKOV

Spletna trgovina Posebni Junaki kupcu omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov:

 • z gotovino ob prevzemu,
 • z vnaprejšnjim nakazilom kupnine na transakcijski račun podjetja po ponudbi oz. predračunu;
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (BA, Maestro, Diners Club, Eurocard/Mastercard, Visa) - KMALU;

Plačilo s plačilno oziroma kreditno kartico je možno samo, če so podatki v profilu uporabnika za plačnika enaki kot podatki v profilu uporabnika za imetnika plačilne oziroma kreditne kartice.

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi so 3 delovni dnevi za dostavne naslove v Sloveniji, razen če dostavna služba ne določa drugače. Za ostale izdelke velja rok dobave, ki je naveden ob izdelku v spletni trgovini Posebni Junaki. Vsak izdelek iz spletne trgovine Posebni Junaki, ki je na zalogi je dostopen v razumnem roku.

Kupec lahko ob oddaji nakupnega naročila določi enega od naslednjih načinov prevzema izdelkov:

 • osebno, na naslovu podjetja FLIS SPECIAL d.o.o., Tržaška ul.23, 3000 Celje; v tem primeru se ne plača poštnih stroškov ali
 • po poštnem povzetju, v tem primeru se plačajo tudi poštni stroški.

 

 1. POSTOPEK NAKUPA
 • Izbira izdelka:V spletni trgovini Posebni Junaki izberemo izdelek in kliknemo na povezavo ''Dodaj v košarico''. Sistem nas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želimo z nakupovanjem nadaljevati, se z izbiro povezave ''Nadaljuj z nakupovanjem'' vrnemo nazaj v spletno trgovino. Če želimo nakup zaključiti, izberemo povezavo ''Zaključi nakup'', s katero nadaljujmo s postopkom nakupa v  nakupovalni košarici.

 • Odstranitev in dodajanje izdelka v nakupovalni košarici: Če iz nakupovalne košarice želimo odstraniti izdelek, izberemo križec ''odstrani'' pred izdelkom, ki ga želimo iz košarice odstraniti. Če želimo v košarico dodati določen izdelek, izberemo povezavo ''Nadaljujte z nakupi'' za vrnitev nazaj v spletno trgovino.

 • Nakupovalna košarica: V spletni trgovini Posebni Junaki se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona »Nakupovalna košarica«, kjer se prikažejo izdelki, ki smo jih dodali v nakupovalno košarico.

 • Za zaključek  naročila je potrebno izpolniti naslednje kategorije:
 1. Naslov za dostavo: vnesemo ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko. Podatki so potrebni za zaključek in potrditev naročila ter za dostavo izdelka. Polja z zvezdico so obvezna. Če smo ustvarili uporabniški račun in se registrirali, nam obveznih polj ni potrebno ponovno izpolnjevati, saj so naši podatki že shranjeni.
 2. Strošek dostave: izbiramo med pogodbeno dostavno službo s FLIS SPECIAL d.o.o. ali osebnim prevzemom na sedežu podjetja v Celju.
 3. Način plačila: izbiramo med naslednjimi načini plačila - plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, plačilo s plačilno oz. kreditno kartico ali Paypal plačilo.
 4. Kuponi in darilne kartice: v če imamo veljaven kupon za popust ali darilno kartico, njeno kodo vpišemo v ustrezno polje in izberemo gumb »Potrdi«.
 5. Pregled naročila: prikazani so izdelki, ki smo jih dodali v nakupovalno košarico. V pregledu so navedeni cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupna cena naročila.
 • Zaključek naročila:Pred zaključkom naročila obvezno pregledamo posredovane podatke za dostavo, način plačila, in vsebino nakupovalne košarice. Naročilo potrdimo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ''Vaše naročilo (št. Xxxx) je bilo uspešno oddano. Zahvaljujemo se vam za nakup!'' Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Posebni Junaki in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec vaše naročilo potrdi. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji zavezujoči za obe pogodbeni stranki.

 • Izdaja računa: Spletna trgovina Posebni Junaki po plačilu in dostavi naročenih izdelkov kupcu pošlje račun v PDF formatu na e-naslov kupca. Na računu so navedeni cena in drugi stroški v zvezi z nakupom ter pojasnilo o pravici do odstopa od nakupa.

 • Postopek obveščanja o nakupu: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Registriranim uporabnikom spletne trgovine so vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Lastnik spletne trgovine si pridružuje pravico, da za namen preverjanja podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave kupca kontaktira po telefonu.

 

 1. PRAVICA KUPCA DO ODSTOPA OD POGODBE

Kupec ima pravico, da v roku 14 dni odstopi od pogodbe. V tem primeru kupec podjetju na njegov elektronski naslov info@posebnijunaki.si nedvoumno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo lahko najdete TUKAJ.

Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju FLIS SPECIAL d.o.o. vrniti kupljen izdelek na naslov: FLIS SPECIAL d.o.o., Tržaška ulica 23, 3000 Celje, Slovenija. Strošek vrnitve bremeni kupca.

Kupec vrne izdelek nepoškodovan, neuporabljen, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vračilu blaga se priloži račun ter številka transakcijskega računa, na katerega želi prejeti vrnjeno kupnino. Vračilo kupnine bomo opravili v 14 dneh od prejema vrnjenega izdelka. 

V primeru, da je bila ob nakupu uporabljena koda promocijskega popusta ali koda darilne kartice, se na TRR kupca vrne plačani znesek kupnine, kupcu pa se posreduje nova koda promocijskega popusta oziroma darilne kartice.

 

 1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Spletna trgovina Posebni junaki se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naši spletni strani. V primeru, da se ažurnosti podatkov pravočasno ne bo moglo zagotoviti, bo kupec o spremembah obveščen, hkrati pa mu bo omogočen odstop od pogodbe ali zamenjava naročenega izdelka.

Fotografije na spletni strani trgovine so simbolične.

Spletna trgovina Posebni Junaki od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto/dostavno službo ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora kupec sprožiti postopek reklamacije na pošti ali pri dostavni službi.

 

 1. REŠEVANJE PRITOŽB IN SPOROV

Pritožbe:

FLIS SPECIAL d.o.o. s spletno trgovino Posebni Junaki (v nadaljevanju Posebni Junaki) spoštuje določila veljavne evropske zakonodaje o varstvu potrošnikov. Posebni Junaki se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb.

Pritožba se odda prek elektronskega naslova info@posebnijunaki.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Posebni Junaki bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka.  Posebni Junaki se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se podjetje po svojih najboljših močeh trudi, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču kupca.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov:

Če se pogodbeni stranki dogovorita za izvensodno reševanje sporov se skladno z zakonskimi normativi v ta namen povežeta na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

 1. VARNOST

Spletna trgovina Posebni Junaki uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Za te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi spletna trgovina Posebni Junaki. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo.

Posebni junaki se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varnost transakcije je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

 

 1. SPREMEMBE SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

Spletna trgovina Posebni junaki si v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine Posebni Junaki, in v primeru sprememb lastne poslovne politike pridružuje pravico, da spremeni te Splošne pogoje poslovanja. Spremembe Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati z objavo na spletni strani trgovine.

Uporabnik oz. kupec, ki se s spremembami teh Splošnih pogojev poslovanja ne strinja, mora v roku 8 dni od objave obvestila o spremembi pisno obvestiti lastnika spletne trgovine in preklicati svojo registracijo, sicer se po izteku tega roka šteje, da se strinja s spremembami.

 

 

Posebni junaki © 2020 Vse pravice pridržane